Kőszegi Vonósok a Napostetőn

Minden, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! Mesés kilátás, finom borok, és a Kőszegi Vonósok muzsikája várja a kedves közönséget június 26.-án 18 órakor a Napostető Borteraszon, könnyed komolyzenei és könnyűzenei darabokkal. Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!
A koncert ingyenes és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Kőszegi Vonósok újra színpadon

A színfalak mögött az elmúlt hónapokban is aktívan folyt a munka, most pedig ideje, hogy színpadra is lépjünk! Mozgalmas-izgalmas időszak áll előttünk, az első nyári koncert pedig már a nyakunkon is van: június 26.-án a Napostető Borteraszon játszunk! Addig is, dióhéjban a közelmúlt történéseiről és a jubileumi, 25. évünk terveiről. (forrás: Kőszeg és Vidéke)

Kőszegi Vonósok 2020. évi beszámolója

A Kőszegi Vonósok Művészeti Egyesület ezúton számol be kedves támogatóinak és közönségének a 2020. évi tevékenységeiről:

A Kőszegi Vonósok Kőszeg város zenei életében 1996 óta vállalja a vonószene népszerűsítését, a vonós kamarazenekari darabok bemutatását. E cél háttérmunkájának és jogi kereteinek biztosítására hoztuk létre 2013-ban a Kőszegi Vonósok Művészeti Egyesületet.

Már a kezdetekkor is erőfeszítéseket tettünk arra, hogy ne csak a városban, hanem Kőszeg környékén ill. külföldön is képviselje Kőszeget és a kultúrát a zenekar. Több alkalommal kapcsoltuk össze koncertjeinken a művészeti ágakat: felolvasó esteken, kiállítás megnyitókon szerepeltünk ill. szerepelünk a mai napig is.
Ott is, ahol a vonószene, a komolyzene nem a legdivatosabb, nem a legelfogadottabb, hiszen hitvallásunk e zene közvetítése. Egy civil szervezet életében 20 év óriási idő, főként ha tevékenysége folyamatos, tagjai sokszor változnak, és érzi tevékenységének, munkájának szükségességét. Sikeressége azon mérhető, ha nem csak törzsközönséget lát a közönség soraiban, hanem új, idegen arcok ülnek a székeken, akiket a zene szeretete, vagy szervezetünk hírneve vonzott egy-egy koncertre. Ezen törekvéseinket és kitűzött céljaink megvalósítását a váratlanul bekövetkezett pandémiás vészhelyzet és az azóta is tartó korlátozások nagyon megnehezítették.

tovább a teljes beszámolóhoz

Csendes éj – karácsonyi musical

A KŐSZEGI VONÓSOK, valamint a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2018. december 8-án 19.00 órakor a Jurisics-várban megrendezésre kerülő Roland Baumgartner: „Csendes éj” című karácsonyi musicaljének bemutatójára 

Közreműködik:

Az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola színjátszó csoportja

A Magyar Állami Operaház kórusának tagjai:

Németh Renáta – szoprán

Takács Zsuzsanna – mezzoszoprán

Szentimrei László-  basszus

Mizsei Zoltán – bariton

Kőszegi Vonósok

Vezényel: Uwe Scheer

Rendező: Nagy Szilvia Andrea OP

Belépés csak előre váltott ingyenes regisztrációs jeggyel lehetséges, mely a zenekar tagjainál, a Művelődési Központ irodájában

és a Tourinform Irodában igényelhető.